Nederlanders zijn tevreden met hun werk

Nederlandse werknemers zijn tevreden over hun werkomstandigheden. Dat blijkt uit een studie van het Britse marktonderzoeksbureau FDS onder 14.000 werknemers in 23 landen. Alleen werknemers in Ierland en Thailand scoren hoger, aldus FDS.

In Frankrijk is men het minst tevreden over de werkomstandigheden, gevolgd door Groot-Brittannië en Zweden. Nederlanders en Ieren zijn het meest tevreden over hun loon. Ook klagen de Nederlandse werknemers het minst over hun aantal vakantiedagen. Amper 8 procent van de Nederlandse werknemers vindt dat ze te weinig vakantie hebben (gemiddeld 39 dagen), tegenover 37 procent van de Britten (gemiddeld 33) en 32 procent van de Grieken (gemiddeld 34 dagen).

Volgens de Britse onderzoekers hebben Nederlanders de hoogste arbeidsmoraal. Japan en Duitsland scoren daarop het slechtste.

Ook heel ontevreden zijn Amerikaanse werknemers, zo blijkt uit het onderzoek. Die vinden onder andere hun salaris te laag, hoewel dat in verhouding tot hun kosten voor levensonderhoud verreweg het hoogste in de wereld is.