Martin Verkerk twijfelt over zijn toekomst

Martin Verkerk zal half juli niet deelnemen aan de Dutch Open in Amersfoort. De 28-jarige tennisser geeft de voorkeur aan het spelen van teamtennis in de Verenigde Staten, een kermisachtige tenniscompetitie waaraan ook oud-profs als Pete Sampras en Jim Courier deelnemen. Dat maakte hij gisteren bekend na zijn nederlaag in de eerste ronde van het Masters Series-toernooi in Hamburg. In de Duitse stad verloor Verkerk kansloos van de Spanjaard Nicolas Almagro: 6-1 en 6-3.

Verkerk, die in februari van dit jaar in Rotterdam Ahoy zijn rentree maakte na een pauze van ruim twee jaar wegens tal van blessures, wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. Hij speelde tot dusver zeven toernooien en won zelfs geen set. De voormalig finalist van Roland Garros (2003) maakt gebruik van een beschermde ranking (44ste). Na het grandslamtoernooi in Parijs wordt hij met zijn huidige klassering van rond de 900 niet meer toegelaten tot de belangrijke evenementen.

Verkerk verwacht na Roland Garros een besluit te nemen over zijn toekomst. Zoals het er nu voorstaat, is hij van plan zijn carrière minimaal tot aan het einde van dit jaar voort te zetten. Verkerk hoopt op een wildcard voor het grastoernooi in Rosmalen van half juni. Robin Haase en Raemon Sluiter zouden van de organisatie al een uitnodiging krijgen. De Nederlandse graveltoernooien van Scheveningen en Amersfoort laat hij wegens zijn verplichtingen in de Verenigde Staten in elk geval aan zich voorbijgaan.

Verkerk heeft een succesvolle rentree op het hoogste niveau nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. „Ik ben ervan overtuigd dat ik nog tot de top-50 kan behoren. Als ik het gevoel heb dat ik niet verder kom dan de beste honderd stop ik ermee. Daarvoor kan ik me niet meer opladen”, sprak hij gisteren in Hamburg.

Verkerk liet zich op het toernooi van de Rothenbaum Club begeleiden door de coach Huib Troost, oud-speler en tegenwoordig werkzaam bij tennisclub Amstelpark in Amsterdam. Ook Troost gelooft nog in de comeback van Verkerk. „Hij heeft de laatste paar maanden veel progressie gemaakt. Maar er is nog een hoop werk te doen.”

Verkerk speelt volgende week een ATP-toernooi in het Oostenrijkse Poertschach, gevolgd door Roland Garros.