Internet Voorkeur

De website www.annie-mg.com

Annie M.G. Schmidt. Sinds vorige week woensdag is het Annie M.G. Schmidtweek. Komend weekend is de uitslag van de verkiezing van haar populairste versje, dus is het eigenlijk Annie X.L. Schmidtweek. Aanleiding is dat twintig jaar geleden ‘Ziezo’ verscheen, de verzamelbundel met 347 kinderversjes waarvoor zij zelf de selectie maakte.

De website www.annie-mg.com wordt gedeeld door Schmidt en haar vaste illustrator Fiep Westendorp. In de intro komen een aantal van de bekendste figuren uit hun gezamenlijke oeuvre voorbij, Jip en Janneke leiden de dans.

Op de site zijn een huiskamer, een webkamer, een winkel en afleveringen van de wekelijkse Killendoornse Courant te vinden.

Aan de feestweek is een verkiezing gekoppeld die zich afspeelt op een andere site, www.versjesvanannie.nl. Daar kan nog tot vrijdag gestemd worden; de uitslag wordt bekendgemaakt op zondag 20 mei, Schmidts geboortedag.

De stemming is dus nog in volle gang, maar een aantal prominente lezers heeft zijn voorkeur al bekendgemaakt. Schrijfster Hella Haasse kiest voor ‘De heks van Sier-kon-fleks’, Amsterdams burgemeester Job Cohen voor ‘Het fluitketeltje’ en schrijver

Kader Abdolah stemt op ‘Lodewijk, waar was je’.

www.annie-mg.com, www.versjesvanannie.nl