Grijs en fris

Het blijft voorlopig wisselvallig en fris. Al stroomt er vrijdag wel tijdelijk milde lucht het land binnen. Dat zou voor het zuiden in maxima van 20 of 21 graden kunnen resulteren. De warmste lucht houdt zich de komende tijd op in het zuiden van Europa, met veelal 22 tot 30 graden. Vandaag werd het in Roemenië, Hongarije en omgeving ook nog 30 graden, maar die warmte wordt daar het komend etmaal verdreven. Dat gaat gepaard met stevige regen en onweersbuien die op dit moment zeer actief zijn in dat deel van ons continent.

Bij ons lijken hevige buien even niet aan de orde. We krijgen te maken met de passage van een tweetal regenzones. Een eerste neerslaggebied arriveert vanavond in Zeeland en spreidt zich langzaam over het hele land uit. Het blijft heel rustig voor wat betreft de wind en het koelt op de meeste plekken tot net onder de 10 graden af. Morgen trekt de neerslag in de loop van de middag via het oosten het land uit. Aan de noordwestkust wordt het al vrij snel in de ochtend droog, met ook wat zon, elders duurt het langer voordat de regen verdwijnt en blijft het grotendeels bewolkt. Limburg houdt tot tegen de avond nu en dan wat gespatter.

Na een grotendeels droge nacht, nadert donderdagochtend een volgende neerslagzone. Vanuit het westen gaat het wederom regenen. Met wat geluk is het daar ’s middags droog, maar zal er geen of nauwelijks ruimte zijn voor zon.