EO krijgt slot toernee

Het kabinet sluit het belangrijkste deel van de honderd-dagen-tournee af bij de Evangelische Omroep. Het kabinet treedt maandag op in een speciale uitzending van de tv-talkshow Knevel en Van den Brink. In het programma zullen de bewindslieden volgens de Rijksvoorlichtingsdienst hun ervaringen met de tournee „terugkoppelen”.

De uitzending gebeurt voor de gelegenheid vanuit in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Niet alleen de leden van het vierde kabinet-Balkenende, maar ook circa 250 mensen met wie het kabinet heeft gepraat, zullen aanwezig zijn. Maandag zullen de leden van het kabinet volgens de RVD allen het land intrekken. Het kabinet (CDA, PvdA en ChristenUnie) heeft de eerste honderd dagen dat het regeert, aangegrepen om met burgers en organisaties te praten over het voorgenomen beleid.

Tijdens werkbezoeken wil het kabinet zich een mening vormen over wat er bij burgers leeft, „eigen ideeën aanscherpen” en „draagvlak verbreden”. Daarna zal er een kabinetsnotitie komen met concrete plannen. Die notitie wordt volgende maand verwacht. De oppositie beklaagt zich over de honderd dagen. Volgens de VVD en D66 ontnemen de coalitiepartijen de Tweede Kamer de mogelijkheid om met het nieuwe kabinet in debat te gaan.