7 Gevoel uiten

Gevoelens uit de hele wereld Gevoelens verzameld www.wefeelfine.org

Gevoelens verzameld

www.wefeelfine.org

Karaktersterkte is vaak niets anders dan gevoelszwakte. Een citaat van Arthur Schnitzler en volledig naar mijn hart. ‘We feel fine’ is dan ook een website waar ik lang kan dolen. Gevoelens voeren er de boventoon. Aan de basis ligt een verzamelmachine die elke tien minuten het internet afschuimt om gevoelens te oogsten van een groot aantal weblogs. De machine kijkt daarvoor naar de zinsdelen ‘I feel’ en ‘I’m feeling’. Vindt ’ie die, dan komt de hele bijbehorende zin in een database. Die genereert dan weer een even ingenieuze als concrete flashanimatie van gevoelens op de wereld. Je kunt in 5.000 verschillende gevoelens grasduinen zien, zien waar mensen zich zo voelen en in welke weersomstandigheden, of op zoek gaan naar iedereen die hetzelfde voelt als jij. Prachtig, kleurrijk en ontroerend. ‘I just feel that it’s just me breathing the air myself’, zo voelde een 18-jarige in Oregon zich 21 minuten geleden. (CJ)

Met bijdragen van Marc Hijink, Carola Janssen, Irene de Vette en André Waardenburg