Zelfmoordaanslag in Noord-Iraakse stad kost vijftig levens

Bagdad. Een zelfmoordaanslag bij het kantoor van een Koerdische politieke partij in de Iraakse stad Makhmur heeft zaterdag aan zeker vijftig mensen het leven gekost. Tientallen mensen raakten gewond. Het was de tweede zelfmoordaanslag in Koerdisch Irak in vier dagen. De zelfmoordaanslag in Makhmur, vijftig kilometer ten zuiden van de stad Arbil, heeft het kantoor van de Koerdische Democratische Partij zwaar beschadigd. De KDP is de partij van Massoud Barzani, de leider van autonoom Koerdistan in Noord-Irak. Makhmur ligt net ten zuiden van autonoom Koerdistan, maar de bevolking van de stad is voor een groot deel Koerdisch. Een van de gewonden is de burgemeester van de stad, die een prominente schrijver is en directeur van het KDP-kantoor.