Undercover

Ik ben een van die Nederlanders die denken undercover agenten te herkennen. Spijkerbroek, T-shirt, zwart leren jack, nietwaar? Niet waar. In de metro zie ik opeens dit. Achter de jongen links staat iemand die wordt gefouilleerd. Door de man met de Yankees-pet. Die een hele nare tatoeage in zijn nek had. Het is niet het

agent.jpg
Ik ben een van die Nederlanders die denken undercover agenten te herkennen. Spijkerbroek, T-shirt, zwart leren jack, nietwaar?

Niet waar. In de metro zie ik opeens dit. Achter de jongen links staat iemand die wordt gefouilleerd. Door de man met de Yankees-pet. Die een hele nare tatoeage in zijn nek had. Het is niet het juiste moment om vragen te stellen. Ik maak de foto, loop snel door.

Bij het verlaten van het metrostation duikt dan opeens de jongen van links op de foto naast me op. Hij kijkt me dreigend aan.
Are you a cop?”, vraag ik.
„Ik niet.”
En hij loopt weg.

    • Freek Staps