Televisie Film van de dag

Scéne uit Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (Adam McKay, 2004, VS). Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) scene uit film

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy. De groep komieken die de laatste tien jaar regelmatig gezamenlijk opduikt in een aantal films is eindelijk gedoopt: ze worden de ‘Frat Pack’ genoemd, een verwijzing naar de humor van de Amerikaanse fraternities (studentenverenigingen) en naar hun voorgangers uit de jaren tachtig, de ‘Brat Pack’ (die op hun beurt weer waren vernoemd naar Sinatra en co’s ‘Rat Pack’). De Frat Pack bestaat uit Ben Stiller, de gebroeders Owen en Luke Wilson, Vince Vaughn en Will Ferrell. Het zijn komieken die allen in hun acts nog graag met één been in hun kindertijd staan. Ze hebben de energie van een kind en combineren onschuld met een gespeelde wereldmoeheid. In deze satirische film speelt Will Ferrell een chauvinistische, seksistische nieuwslezer uit de jaren zeventig die het aan de stok krijgt met een ambitieuze vrouwelijke collega. (Adam McKay, 2004, VS), Veronica, 20.30-22.20u.

André Waardenburg