Record tipgeld voor vermist meisje

De ontvoering van het vierjarige Britse meisje Madeleine McCann houdt heel Engeland in de ban. Steeds meer zakenlieden en beroemdheden dragen bij aan het tipgeld, dat gisteren tot ongeveer 3,7 miljoen euro is opgelopen. Onder hen zijn voetballer Wayne Rooney en schrijfster J.K. Rowling. Madeleine McCann werd op 3 mei in Portugal ontvoerd uit het huis in Praia da Luz waar het gezin vakantie vierden. Volgens de ouders verdween hun dochtertje toen zij in een nabijgelegen restaurant aten. Zij hadden haar achtergelaten in haar bedje. Madeleines ouders zijn nog steeds in Portugal, waar zij zaterdag haar vierde verjaardag vierden met een speciale mis. Na een vergeefse, grootscheepse zoektocht vermoedt de Portugese politie intussen dat haar ontvoerders Madeleine McCann naar het buitenland hebben meegenomen. (BBC)