Real Madrid naast Barça in titelrace

Voetbalclub Barcelona zag door het gelijke spel tegen Betis Sevilla (1-1) Real Madrid op gelijke hoogte komen in de stand van de Primera Division. De ‘Koninklijke’ won zaterdag na een indrukwekkende inhaalrace met 4-3 van Espanyol. Sevilla volgt op twee punten.

Barcelona-coach Rijkaard nam het gisteren op voor zijn spelers. „Iedereen was teleurgesteld, voelde pijn. Maar ons zelfvertrouwen is niet weg. In de kleedkamer ging het vooral over de duels die nog komen.”

Volgens Rijkaard, die donderdag met Barcelona al een dreun kreeg met de uitschakeling in de Spaanse beker door Getafe, maken moeilijke tijden de ploeg homogener. „Het team zal nog harder werken om de slechte periode af te sluiten.” Barcelona heeft nog vier wedstrijden om dit seizoen met een grote prijs te beëindigen.

Barcelona nam in het eigen Camp Nou al in de vijfde minuut de leiding. De Braziliaan Ronaldinho benutte een strafschop, zijn achttiende treffer van het seizoen. Prachtige kansen voor onder meer Samuel Eto’o en Andres Iniesta bleven daarna onbenut. Dat had in de slotfase grote gevolgen toen Sevilla in de 89ste minuut gelijkmaakte.

De koppositie van Real was zaterdagavond tegen Espanyol in eerste instantie mijlenver weg. Espanyol leidde aanvankelijk met 0-2, later met 1-3. Ruud van Nistelrooy nam de eerste treffer voor Madrid voor zijn rekening. De Uruguayaan Walter Pandiani scoorde drie keer voor Espanyol. Raul en Reyes lieten de Koninklijke vervolgens inlopen tot 3-3. Het werd ook nog 4-3, door een late treffer van de Argentijn Higuain.

Tottenham Hotspur heeft zich op de slotdag van de Premier League geplaatst voor het toernooi om de UEFA-beker. De formatie van de Nederlandse coach Martin Jol won van Manchester City, 2-1. De Spurs eindigden daardoor, evenals vorig seizoen, als vijfde.

Schalke 04 heeft op de voorlaatste speeldag van de Duitse Bundesliga de koppositie verspeeld aan VfB Stuttgart. De Königsblauen verloren de derby bij Borussia Dortmund met 2-0. Stuttgart versloeg VfL Bochum (3-2) en heeft nu twee punten voorsprong. Werder Bremen, dat thuis verloor van Eintracht Frankfurt (2-1), haakte af.

Voor Stuttgart zou het de vijfde titel betekenen. De laatste, in 1992, kwam op vergelijkbare wijze tot stand. Ook toen veroverde de club pas kort voor het einde van het seizoen de nummer-één positie. (ANP)