Radio Voorkeur

De Avonden. Wim Brands spreekt met Koen Vergeer over zijn boek Mijn Formule 1, waarin hij terugkeert naar de bron van zijn fascinatie voor de Formule 1-racerij. In Schone Zaken Ghost Trucker-frontman Roald van Oosten over de Amerikaanse film The Life Aquatic van Wes Anderson. En een gesprek met de Engelse historica Catherine Merridale over Ivans oorlog, een studie over de Russische soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Radio 6, 20.02-22.00u.

Kunststof. Te gast is Hugo Brandt Corstius, schrijver, columnist en wetenschapper. Brandt Corstius schreef onder het pseudoniem Battus in 1981 Opperlandse taal & letterkunde en in 2002 Opperlans! Taal & Letterkunde. Nu vertelt hij over zijn splinternieuwe Battus Opperlans Woordenboek. Radio 1, 19.00-20.00u.

Avondconcert. Muziek van de Nederlandse componist Julius Röntgen (1855-1932) is gekozen als Nederlandse bijdrage aan de serie ‘Composers Homes’ van de European Broadcasting Union. Uitzending uit Villa Gaudeamus, het woon- en muziekhuis van Röntgen. Radio 4, 20.02-22.45u.