Protest miljoen seculiere Turken

Protest miljoen seculiere Turken Izmir. Zeker een miljoen Turken hebben gisteren in de havenstad Izmir gedemonstreerd tegen de islamitische regering van premier Erdogan. De betogers beschuldigen de regering ervan het seculiere karakter van de Turkse staat te ondermijnen. Ze hopen dat de demonstratie de verdeelde seculiere oppositie verenigt voor de verkiezingen van 22 juli. Het is de derde grote betoging van seculiere Turken in korte tijd. Foto Reuters People wave national flags as they fill the waterfront during an anti-government rally in Turkey's western coastal city of Izmir May 13, 2007. At least 1 million Turks took to the streets of Izmir on Sunday to demand their country remain a secular state, stepping up pressure on the Islamist-rooted government before July elections. REUTERS/Stringer (TURKEY) REUTERS