nader bekeken

Feyenoord heeft zich de afgelopen zestien jaar steeds gekwalificeerd voor een van de Europese toernooien. In het seizoen 1990-’91 ontbrak de club uit De Kuip op het internationale podium na op een elfde plek in de eredivisie te zijn geëindigd. Nu was dat in de reguliere competitie op de zevende plaats. Gisteren werd Feyenoord door FC Groningen uitgeschakeld voor het UEFA-Cuptoernooi.

Feyenoord mist al sinds 2003 de inkomsten van de Champions League. Toen waren de revenuen overigens ook gering: uitschakeling in de eerste fase. Het grootste internationale succes sinds 1990 haalde Feyenoord vijf jaar geleden toen onder trainer Bert van Marwijk en mede door de grote inbreng van de nu gestopte Pierre van Hooijdonk de UEFA Cup werd veroverd. Saillant: na de afwezigheid in ’90-’91 bereikte bekerwinnaar Feyenoord in 1992 de halve finale van het toenmalige toernooi om de Europa Cup 2.