Nadal zet recordreeks gravel voort

Rafael Nadal heeft zijn recordreeks op gravel voortgezet door gisteren het ATP-toernooi in Rome te winnen. De Spanjaard is op deze ondergrond nu dertien toernooien achter elkaar en 77 duels op rij ongeslagen. In de eindstrijd in Rome was hij met 6-2 en 6-2 te sterk voor de Chileen Fernando Gonzalez. Het was het derde achtereenvolgende jaar dat Nadal in Rome won. Gonzalez won tot gisteren drie van de vier ontmoetingen met de twintigjarige Spanjaard. „Fernando maakte meer fouten dan normaal. Daar kon ik gebruik van maken”, zei Nadal. Hij bereikte de eindstrijd na een slopende halve finale tegen Nikolaj Davidenko die meer dan drieënhalf uur duurde. Gonzalez maakte zaterdag een eind aan de opmars van Filippo Volandri. De Italiaan imponeerde met zijn zege op de Zwitserse nummer één van de wereld Roger Federer. (ANP)