Lars von Trier lijdt aan zware depressie

KOPENHAGEN. De Deense filmregisseur Lars von Trier lijdt aan een zware depressie en is al maanden niet in staat om te werken. In een interview met de Deense krant Politiken heeft Von Trier zaterdag gezegd dat hij ook niet weet of hij ooit weer een film gaat maken. De regisseur is afgelopen december vrijwillig opgenomen in een kliniek in Kopenhagen, maar veel effect heeft dit vooralsnog niet gehad. ”Normaal liep ik altijd met zeker drie projecten in mijn hoofd, maar nu is mijn geest volkomen leeg”, aldus Von Trier. ”Ik voel me als een blanco vel papier.” Volgens zijn artsen kan het wel enkele jaren duren om van een dergelijke zware depressie te herstellen. Voordat Von Trier ziek werd, werkte de regisseur aan de film Antichrist die later dit jaar in productie zou moeten gaan. Voorlopig ligt dit project stil en zal hij er niet verder aan werken.