Drie Amerikanen ontvoerd in Irak

Duizenden Amerikaanse militairen zijn nabij Bagdad op zoek naar drie ontvoerde collega’s. Zaterdag kwamen in Mahmoudiya, dertig kilometer ten zuiden van Bagdad, vier Amerikanen en een Iraakse vertaler om in een hinderlaag, en raakten de drie vermist. De aan Al-Qaeda gelieerde terreurbeweging Islamitische Staat in Irak heeft gisteren in een bericht op internet hun ontvoering opgeëist, maar geen bewijs geleverd om die claim te ondersteunen. Vierduizend Amerikanen met luchtsteun zoeken nu in de sunnitische ‘driehoek’ ten zuiden van Bagdad van huis tot huis naar de drie. Daarbij letten ze in het bijzonder op geheime ondergrondse ruimtes, zeggen lokale inwoners. Vorig jaar werden in hetzelfde gebied twee Amerikaanse militairen ontvoerd. Hun verminkte lijken werden enkele dagen later teruggevonden. (Reuters, AP)