COC: kabinet moet halt toeroepen aan homofobie Polen

UTRECHT. Het COC dringt er bij het kabinet op aan Polen ter verantwoording te roepen voor zijn anti-homobeleid. Het moet volgens de belangenorganisatie voor homoseksuelen mogelijk worden dat Polen van bijeenkomsten van de Europese Unie wordt uitgesloten, zolang de situatie in het Oost-Europese land niet verandert. Voorzitter Frank van Dalen deed zijn oproep in Utrecht tot Ronald Plasterk, coördinerend minister van het homobeleid. Het COC houdt de komende week een Polenweek, waarin talrijke activiteiten worden ondernomen om aandacht voor de positie van de Poolse homoseksuelen te vragen. Zo vindt een ruime meerderheid van de inwoners van het Oost-Europese land dat homoseksualiteit een zonde is en sprak een Poolse Europarlementariër van een ”aanfluiting van de natuurwetten”.