anderlecht weer kampioen belgië

Anderlecht veroverde zaterdag voor de 29ste keer de landstitel in België. De voetbalclub van trainer en oud-international Franky Vercauteren zegevierde voor eigen publiek in het Constant Vanden Stock Stadion met 6-0 over stadgenoot FC Brussels. Concurrent Racing Genk verloor op de voorlaatste speeldag verrassend zijn thuiswedstrijd tegen Charleroi met 2-0, hoewel de bezoekers door een rode kaart van Brice Jovial lange tijd met tien man speelden. Door de nederlaag van Genk was Anderlecht niet meer te achterhalen op de ranglijst. Ook vorig jaar veroverde Anderlecht de titel onder leiding van Vercauteren. De erelijst van Anderlecht vermeldt ook 8 nationale bekers, 6 Super Cups, 2 Europa Cup II’s, 1 UEFA Cup en 2 Europese Super Cups.

Kijk voor meer informatie over de Belgische kampioen Anderlecht op www.rsca.be