Afwisselend

Tijdens een wisselvallige periode zijn er ook altijd dagdelen waarop het met de neerslag erg meevalt. Zo was het vanochtend in veel provincies lange tijd droog, met een beetje zon. Ook morgenochtend zijn er vrijwel geen buien uit. En vrijdag zou het weleens de hele dag droog kunnen blijven. Deze maandagavond brengt wel een aantal forse buien met zich mee, mogelijk met onweer. Tijdens de nachtelijke uren trekt de neerslag via Limburg en omgeving het land weer uit. Ondertussen is de wind dan gedraaid naar het noordwesten, in kracht afgenomen en de temperatuur zal zijn gezakt naar 7 à 8 graden.

Morgen staat er beduidend minder wind dan vandaag. De matige bries waait vanuit het westen en we bevinden ons ’s ochtends tussen twee neerslagzones in. Met af en toe zon oogt het buiten niet onvriendelijk. Morgenmiddag valt een enkele bui, waarna later in de middag vanuit het zuidwesten de volgende storing nadert. De bewolking neemt toe en het gaat regenen. In het oosten lijkt die regen pas aan het begin van de avond te arriveren. De maxima schommelen rond 15 graden.

Woensdagochtend trekt de neerslag oostwaarts weg en volgt een vrijwel droge dag. Aan zee is de kans op wat zon het grootst, elders overheersen wolkenvelden. Hemelvaartsdag volgt nieuwe regen en flink wat wind. Na de regen arriveert mildere lucht, waarin het vrijdag her en der 18 graden wordt.