7 Beschermen

Hondenzadelhoes

9,35 euro incl. verz.k., vincon.com

Wie zijn fiets nog steeds doodsaai vindt na het optuigen met fietstas, mandje, meerstemmige bel, toeter, plastic bloementuiltje of kunstgrasje, kan zich werpen op het vrijwel enige onaangetaste onderdeel van elke fiets: het zadel. Nadat slimme marketeers het zadelkapje al ontdekt hadden om op te adverteren (geinig om een oranje douchemutsje met reclame aan te treffen op je fietszadel), is het nu de beurt voor een briljantere vondst: het fietszadel-regenkapje-in-de-vorm-van-een-hondenhoofd. Misschien heeft ontwerper Tilo Ahmels zijn zadelkunst een beetje afgekeken van Picasso, die in 1942 al een duidelijk stierenhoofd ontwaarde in een fietszadel. In combinatie met een fietsstuur als hoorns creëerde hij zijn ‘Tête de taureau’. Maar de maker van deze witte regenkapjes verdient toch bijna evenveel waardering. Beter nog: ze zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een geiten- of berenkop. (OvD)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Carola Janssen, Henk Leenaers en Irene de Vette