6 Leuke plekken

Hotspot: het huis van René Froger Hotspots www.my-hotspot.nl Wie een paar jaar geleden een hotel in de buurt zocht, bladerde heel wat af. Nadat hij in de Gouden Gids alle hotels had gevonden, filterde hij die in zijn woonplaats eruit, om dan op de stadsplattegrond de kortste route te zoeken. Dankzij hotels.nl, Google Maps en TomTom is al dat papier nu overbodig. Maar wat als je iets zoekt wat helemaal niet voorkomt in de Gouden Gids? Dan is my-hotspot.nl een uitkomst, een reusachtige hoeveelheid plekken in binnen- en buitenland, die je met lijsten en kaarten kunt doorzoeken. De optrekjes van Bekende Nederlanders? Het geboortehuis van Beethoven? De paleizen van Saddam? Alle flitspalen in Nederland? Princeton University in de VS? Klik in de lijst en er verschijnt een speldeprik op een kaartje van Google Maps. Nog leuker is het om eigen plekken toe te voegen – om te delen met vrienden of met kaart en al op je eigen site te plaatsen. (HL)

Hotspots

www.my-hotspot.nl

Wie een paar jaar geleden een hotel in de buurt zocht, bladerde heel wat af. Nadat hij in de Gouden Gids alle hotels had gevonden, filterde hij die in zijn woonplaats eruit, om dan op de stadsplattegrond de kortste route te zoeken. Dankzij hotels.nl, Google Maps en TomTom is al dat papier nu overbodig. Maar wat als je iets zoekt wat helemaal niet voorkomt in de Gouden Gids? Dan is my-hotspot.nl een uitkomst, een reusachtige hoeveelheid plekken in binnen- en buitenland, die je met lijsten en kaarten kunt doorzoeken. De optrekjes van Bekende Nederlanders? Het geboortehuis van Beethoven? De paleizen van Saddam? Alle flitspalen in Nederland? Princeton University in de VS? Klik in de lijst en er verschijnt een speldeprik op een kaartje van Google Maps. Nog leuker is het om eigen plekken toe te voegen – om te delen met vrienden of met kaart en al op je eigen site te plaatsen. (HL)