Zuid-Korea en EU optimistisch over akkoord vrijhandel

SEOeL, 12 mei. Zuid-Korea en de Europese Unie hebben gisteren in optimistische stemming de eerste ronde afgesloten van onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord. Beide partijen waren het eens over de doelstelling: liberalisering van minstens 95 procent van de tarieven op goederen binnen tien jaar na het ingaan van een akkoord. ”Zeer succesvol”, stelde de Zuid-Koreaanse onderhandelaar Kim Han-soo na een week van onderhandelingen. ”Zeer constructief”, zei Ignacio Garcia Bercero, de Europese onderhandelaar. De handel tussen beide partijen bedroeg vorig jaar 60 miljard euro. De EU is de grootste buitenlandse investeerder in Zuid-Korea en na China de grootste handelspartner. Vorige maand sloot Zuid-Korea een vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten.