Televisie Voorkeur

In Het hoogste woord spreekt actrice Halina Reijn over haar moeder, die op haar beurt vertelt over Halina als klein meisje. Ned. 2, 22.55-23.25u. (Foto Hollandse Hoogte) Nederland, Amsterdam, 24 juni 2006 Halina Reijn, actrice foto: Merlijn Doomernik / Hollandse Hoogte Hollandse Hoogte

Actualiteiten

Buitenhof. Dick Sluimers, directievoorzitter van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, over de houdbaarheid van ons pensioen, over Europese pensioenfondsen die met soepele regels naar België worden gelokt en over ethisch verantwoord beleggen. Ned. 1, 12.10-13.05u.

Panorama: De cocaïnelijn. Is Europa de nieuwe afzetmarkt van de Colombiaanse drugkartels? Canvas, 20.15-21.05u.

Informatief

Ritueel: Genezen. Nieuwe en oude genezingsrituelen worden onderzocht. Wat heeft de Hindoestaan gemeen met de yup die zijn heilzaam ritueel koopt in een new-age-supermarkt? Ned. 2, 15.25-15.50u.

Zembla: Goede wijken, slechte wijken. De programmamakers stellen vast dat in Arnhem de aanpak van probleemwijken vooral betekent dat de armoede van de ene wijk naar de andere wordt verplaatst. Ned. 3, 20.25-21.15u.

OverLeven: Stress, erger en erger. Hoe kunnen we in deze veeleisende maatschappij het hoofd bieden aan dagelijkse stress? Canvas, 22.00-22.35u.

Kruispunt: van een dochter voor haar moeder. Liet Lodesteijn schreef een boek over de laatste levensfase van haar moeder Annie, die na een herseninfarct afasie kreeg. Ned. 2, 22.10-22.50u.

Documentaire

Onder de boeddhaboom. De Boeddhaboom, waaronder Boeddha 2500 jaar geleden de verlichting bereikte, wordt jaarlijks door duizenden pelgrims bezocht. Ned. 2, 14.00-15.00u.

Architect Libeskind: Een wonderkind van zestig. Daniel Libeskind werd lang als het wonderkind van de hedendaagse architectuur beschouwd. Zijn eerste echte opdracht, het Joodse Museum in Berlijn, kreeg hij pas na zijn veertigste. Nu is Libeskind een ster. AVRO Close-up, Ned. 2, 19.00-20.00u.

Ancient Rome, The rise and fall of an empire: Keizer Constantijn. Het Romeinse Rijk is in vier delen uiteengevallen, die elk een eigen keizer hebben. Constantijn slaagt erin eenheid in het imperium te brengen. Canvas, 21.05-22.00u.

De schokkende moord op de Black Dahlia. Actrice Elizabeth Short, vermoord op 15 januari 1947, droomde ervan een ster te worden, maar pas na haar tragische dood werd ze wereldberoemd. SBS 6, 22.50-23.55u.

Kunst

Boeken. Gesprek met Emily Nobis over haar boek Geen kinderen geen bezwaar, beschouwing over de aanvechtbare aanname dat vrouwen moeten kiezen tussen kind en carrière. Ned. 1, 11.30-12.00u.

NPS Arena. Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw over zijn boek Zoektocht in Katoren, beeldend kunstenaar Gerald van der Kaap die de Singer-prijs ontving, politiek tekenaar Joep Bertrams (Parool en NOVA) over zijn expositie in het Persmuseum en Jonathan van het Reve (23) die binnenkort debuteert met De boot en het meisje. Gerard was zijn oudoom en Karel zijn opa. Ned. 2, 17.50-19.00u.

Amusement

Mr. Bean gaat de stad in. Mr. Bean probeert zijn nieuwe televisie goed te installeren maar dit lukt niet helemaal. Hij betrapt de dief van zijn polaroidcamera. Tot slot brengt hij de avond door in een disco. RTL 7, 19.55-20.30u.

Dit was het nieuws. Waarin teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje komisch commentaar leveren op nieuws en actualiteiten. Gasten: Margriet Brandsma, correspondente in Duitsland van het NOS Journaal, en zanger/musicalster Bastiaan Ragas. Presentatie Harm Edens. Ned. 1, 21.05-21.55u.

Little Britain. Komische sketches bieden kijkje in de puinhoop van het moderne Britse leven en alles wat daarin fout, slecht en vreemd is. Een surrealistisch universum, bevolkt door excentriekelingen en sociale mislukkelingen, die wonen in een stadje met rare straatnamen. Ned. 3, 21.15-21.50u.

De Mike & Thomas show. Muzikale comedyquiz met als kandidaten Bas Westerweel, Henk Westbroek, Martijn Krabbé, Jelka van Houten, Fatima Moreira de Melo en Monique Kleeman. Presentatie: Mike Boddé en Thomas van Luyn. Ned. 3, 21.50-22.25u.

Sport

RTL GP: Formule 1 – Spanje. Verslag van de race voor de Formule 1 Grand Prix in Spanje. Presentatie: Marcel Maijer, Huub Stapel en/of Froukje de Both. RTL 7, 13.00-16.20u.

Sporza: Wielrennen: Ronde van Italië. Rechtstreeks verslag van de 2e etappe: Tempio Pausania - Bosa (203 km). VRT 1, 15.00-17.30u.