Televisie Overige Films

Ja zuster, nee zuster (Pieter Kramer, 2002, Nederland). Regisseur Kramer en scenarist Frank Houtappels, die ook verantwoordelijk waren voor de toneelbewerking van de tv-klassieker voor het RO-theater, laten triomfantelijk zien dat je hier een echte grootscheepse filmmusical kunt maken. Pakte even vilein als betoverend uit. Met Loes Luca als Klivia en Paul R. Kooij als even boze als homoseksuele buurman. Ned.3, 15.00-16.35u.

La collina degli stivali / Boot Hill (Giuseppe Colizzi, 1969, Italië). Spaghettiwestern en een van de eerste films met Bud Spencer en Terence Hill als duo. Tien, 17.05-18.55u.

Vegas Vacation (Stephen Kessler, 1997, VS). Weinig subtiele klucht is opus vier in de reeks National Lampoon’s vakantiefilms rond Amerikaanse familie Doorsnee (Chevy Chase, Beverly d'Angelo en twee tieners). Ze verblijven dit keer in Las Vegas. Veronica, 18.50-20.30u.

Beverly Hills Cop III (John Landis, 1994, VS). Tweede vervolgfilm is wederom een wazig doorslagje van het origineel. Schaapachtig scenario laat onconventionele rechercheur Eddie Murphy speuren naar moordenaar in pretpark. Langdradig familievertier met nogal wat geweld. Veronica, 20.30-22.35u.

To Have and Have Not (Howard Hawks, 1944, VS). Met Casablanca in het achterhoofd gemaakt meesterwerk, vrij naar het verhaal van Hemingway, koppelde debuterende Lauren Bacall aan haar latere echtgenoot Humphrey Bogart. Op het Martinique van de Tweede Wereldoorlog biedt vissersbootkapitein Bogart helpende hand aan Franse verzetsleider en valt hij voor onderkoelde Bacall. Walter Brennan speelt de alcoholistische bootmaat. Dit is de film met het fameuze ‘just whistle’. Arte, 20.45-22.25u.

Robocop 3 (Fred Dekker, 1993, VS). Robert John Burke verving Peter Weller voor derde en laatste Robocop-film, waarin de vertrouwde gewelddadigheid deels moest wijken voor stripverhalenhumor. De ‘cyborg’ kiest partij voor de daklozen in een door een Japans bouwproject getergd Detroit. Veronica, 22.35-0.25u.

La bonne année (Claude Lelouch, 1973, Frankrijk/Italië). Romantische misdaadfilm staat te boek als een van de betere films van glossy Lelouch, ondanks omslachtige flashbacks. Aardse juwelendief Lino Venura valt tijdens voorbereidingen van kraak voor intellectuele antiquaire Françoise Fabian. De film begint met een ijdele verwijzing naar Lelouch’ eerdere hit Un homme et une femme. Arte, 0.40-2.30u., nagesynchroniseerd.

Where the Money Is (Marek Kanievska, 2000, VS/Duitsland). Verpleegster Linda Fiorentino vraagt seniele crimineel Paul Newman haar te helpen een bank te beroven. Sympathieke, nooit in Nederland uitgebrachte film flopte rigoureus. BBC1, 0.50-2.10u.