Televisie Film van de dag

Rebecca. De BBC herdenkt schrijfster Daphne du Maurier, ter gelegenheid van haar geboortedag op 13 mei 1907, precies honderd jaar geleden. Rick Stein bezoekt de locaties (voornamelijk in Cornwall) die zij beschreef (21.10u.). Om 22.00 uur is er een biografische tv-film die vooral ingaat op haar lesbische affaires. Du Maurier zal altijd herinnerd worden vanwege haar boek Rebecca, in 1940 Oscarwinnend verfilmd door landgenoot Alfred Hitchcock. Zijn eerste Amerikaanse film is een onvergetelijke mengeling tussen gotische romance, thriller en psychologisch drama. Laurence Olivier (Maxim de Winter) en Joan Fontaine (de tweede Mrs. De Winter) spelen twee personages die gekweld worden door het verleden, gepersonifieerd door Rebecca, de eerste, verongelukte vrouw van De Winter - een personage dat we nooit te zien krijgen. Met muziek van Franz Waxman.

(Alfred Hitchcock, 1940, VS), BBC 2, 18.15-20.20u.

André Waardenburg