Televisie Film van de dag

Maria Kraakman als Hannah in de film HannaHannaH. scene uit de telefilm HannaHannah (2007) Maria Kraakman

HannaHannaH. Hannah is een wispelturige vrouw die elke man kan krijgen, maar er geen weet te houden. Ze dumpt ze liefst nog voor het ontbijt. Victor weet dit lot te ontlopen. Hij raakt verzeild op een familieberaad waar de vele broers en zusters van Hannah overleggen over de viering van het veertigjarig huwelijksjubileum van hun ouders. En dan hoort hij er op de een of andere manier bij – tot schrik van Hannah. Hoofdrolspelers Antonie Kamerling en Maria Kraakman brengen hun personages op een tegelijkertijd grappige en overtuigende manier. Kraakman is het ene moment dodelijk verleidelijk, het andere moment koud als de oostenwind. Pa en moe (Olga Zuiderhoek en Kees Hulst) geven op de bank zittend en recht in de camera kijkend - à la de intermezzi in de moderne klassieker When Harry Met Sally (1989) - plechtstatige, maar zeer tegenstrijdige adviezen voor een succesvol huwelijk. Heel geestig.

(Annemarie van der Mond, 2007, Ned.), Ned. 2, 20.30-22.00u.