Talibaan laten Fransman vrij na toespraak Sarkozy

Kabul, 12 mei. Een Franse hulpwerker die vijf weken geleden door de Talibaan in Afghanistan werd ontvoerd, is gisteren vrijgelaten, zo heeft het Internationale Rode Kruis bevestigd. Een woordvoerder van de Talibaan zei dat de vrijlating van Eric Damfreville verband hield met een toespraak van de nieuw gekozen Franse president, Nicolas Sarkozy, waarin deze zei dat de Franse troepen niet eeuwig in Afghanistan kunnen blijven. ”De Talibaan verwachten dat de Franse president deze belofte zal nakomen”, zei hij. Na de ontvoering van Damfreville en een al eerder vrijgelaten vrouwelijke collega hadden de Talibaan de terugtrekking van de 1.000 man Franse troepen uit Afghanistan geëist. Over het lot van drie samen met hen gegijzelde Afghanen is niets bekend.