Radio Voorkeur

Voor 1 Nacht.Persoonlijk gesprek met componist, fluitist en zanger Thijs van Leer over emoties in muziek, componeren in de nacht en over zijn band met Ramses Shaffy. Radio 1, 00.00-01.00u.

Radio Atelier. Al fluisteren mensen dat ze rijp is voor Carré, cabaretière Jetty Mathurin (1951) blijft gewoon gestaag haar eigen gang gaan. Ze is in haar programma’s vooral ‘Taante’, een oudere Surinaamse vrouw, die geen blad voor de mond neemt. Portret van een Surinaamse kleinkunstenares. Radio 1, 21.00-21.45u., www.radioatelier.nl

Verum bonum pulchrum. Over Moeder, dat tot en met 30 juni speciaal thema is in het Rijksmuseum, met het accent op schilderijen over het moederschap in de zeventiende eeuw. En aandacht voor Gregorius de Grote. Een gesprek over een belangrijk paus die leefde in een woelige periode, en over nieuwe inzichten over zijn bekeringservaring. Radio 5, 23.00-24.00u.

NPS Spotlight. De muzikale voorkeur van Maarten van Roozendaal, zanger, tekstschrijver, componist en dichter. Radio 6, 21.00-23.00u., www.radio6.nl