Poesjkin Festival

Nederland, Arnhem, 1-5-2007 Theater Oostpool speelt Pushkin. Foto Flip Franssen Franssen, Flip

Het Gelderse Poesjkin Festival, met muziektheater gebaseerd op het werk van de Russische dichter, opende met Paradijs Poesjkin, een voorstelling over een passiemoord in een zigeunertroep, waarin Slavische muziek wordt gecombineerd met dans en theater.

„Poesjkins lyrische poëzie komt werkelijk tot leven. Maar in het totaaltheater hebben de deelnemers zich verslikt. Regisseur Leopold Witte heeft gesnoeid in het dans- en theateraandeel, waardoor de muziek de voorstelling overheerst. Muzikaal leider Wim Selles samplede een geweldig muziekstuk bijeen waarin klassieke liederen moeiteloos overgaan in smeltende en opzwepende Moldavische volksmuziek.”

Wilfred Takken, 7 mei 2007

T/m 20 mei in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem. Inl: www.poesjkinfestival.nl.