New Cool Collective Big Band: Live Dox

New Cool Collective Big Band: Live Dox 033 Distr. Coast to Coast

New Cool Collective Big Band: LiveDox 033Distr. Coast to Coast

‘De band die met zijn fans meeleeft’ zou de NCCBB op zijn flyers mogen zetten. Want terwijl de meeste live platen bestaan uit het opbakken van de oude koek, heeft Benjamin Herman met zijn super big band (19 man!) op deze cd uitsluitend nieuwe stukken gezet. Nieuw, dat wil zeggen voor de thuisfans, die er door hernia, hartzeer of haperend vervoer niet bij konden zijn tijdens de concerten in Rotown (7 stukken) , De Melkweg en De Pul in Uden.

Het geluid van deze opnamen is aanzienlijk beter dan wat je op een gemiddeld big band avondje in Paradiso hoort. Waardoor het niemand kan ontgaan dat de band tegenwoordig meer dan vroeger uit Afrika put en uitpakt met de daarbij passende vitaliteit. Populair en toch goed of andersom

Dus: neem tijdig uw pilletjes, en dans mee op 14/5 (Rotown, Rotterdam), 18/5 (Paradiso, Amsterdam), 20/5 (Jazzfestival Breda) 25/5 (Oosterpoort, Groningen) of 31/5 (Het Paard, Den Haag), 1/6 (013, Tilburg) of 2/6 (Tivoli, Utrecht).

FRANS VAN LEEUWEN