Manuscripten van John Steinbeck in toilet aangetroffen

Rotterdam, 12 mei. In de Verenigde Staten is een aantal verloren gewaande manuscripten van de Amerikaanse schrijver John Steinbeck gevonden. Het gaat onder meer om een kladversie van Sweet Thursday. De archivalia werden door de schrijver Joel Eisenberg aangetroffen in een kartonnen doos in de nalatenschap van Steinbecks vriend, de theaterproducer Ernest H. Martin. De doos bevond zich al vijftig jaar in het toilet van Martins huis. Het pakket van driehonderd pagina`s omvat verder dertien Steinbeck-brieven, het manuscript van The Log From The Sea of Cortez, het vervolg op Cannery Row, een nooit eerder gepubliceerd kort verhaal en een onafgewerkte tekst voor een muzikale komedie, The Bear Flag Café. Op 24 mei 2007 worden de manuscripten geveild in San Francisco.