Internet Voorkeur

Alcoholwebsites. Websites met informatie over alcohol worden vaker bezocht. Vrouwen blijken vooral vragen te stellen en het merendeel van de mannen doet de drinktest, die het eigen drinkpatroon duidelijk maakt en advies geeft. Dat blijkt uit onderzoek van het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ. Vorig jaar steeg het aantal bezoekers van de alcoholwebsites van het NIGZ met 52 procent naar 1.685.432. Het aantal ‘serieuze bezoekers’, dat gemiddeld negen pagina's bekijkt, steeg van 34 naar 41 procent. In december is ook een drinktest voor jongeren gelanceerd. In de eerste drie weken deden zeventigduizend bezoekers de test. Van hen was 72 procent man. De kater komt later biedt een overzicht waarnaar je alle alcoholhoudende drankjes kunt ‘slepen’ die je de afgelopen week hebt genuttigd. Voor de ouders is er Alcoholinfo, waar tips te vinden zijn om het drinkgedrag van kinderen te beïnvloeden: „Uit onderzoek onder jongeren blijkt dat u meer invloed heeft op het drinkgedrag van uw kind dan u denkt. Verbieden werkt!”

www.alcoholinfo.nl, www.dekaterkomtlater.nl