Indiaas flatgebouw bezwijkt onder te zware reclameborden

Indiaas flatgebouw bezwijkt onder te zware reclameborden Surat, 12 mei. Instortend flatgebouw in Surat, in de provincie Gujarat in het westen van India. Woensdagavond begon het gebouw te wankelen, waarschijnlijk toen de grote reclameborden op het dak door harde wind loslieten. De billboards waren bevestigd aan steunbalken waar ook het gebouw op rustte. Het gebouw kon op tijd geëvacueerd worden voordat het donderdag uiteindelijk instortte. Foto AP ** ONE OF TWO PHOTOS, A MAY 10, 2007 PHOTO ** A multi-story building is seen leaning before collapsing in Surat, in the western Indian state of Gujarat, Thursday, May 10, 2007. The 35-year-old building that started to tilt Wednesday night had been evacuated before its final collapse, thereby avoiding casualties, according to news reports. Giant billboards on the terrace of the building, using foundation columns as the base to hold them up is speculated as the cause with the wind speed in the city at 12-20 kilometers per hours striking the boards for the past few days. (AP Photo) Associated Press