Hasselhoff is starnakel

POPPENPARODIE alias dronken Hasselhoff

„I’ll be fine...” Met een straaltje verlaat wat hamburgersaus de mond van acteur David Hasselhoff (Knight Rider, Baywatch). Het straaltje saus, de geloken ogen, het feit dat hij zijn ontblote bovenlijf nauwelijks overeind kan houden – alles ontkracht zijn geruststellend bedoelde woorden. Het gaat niet goed: Hasselhoff is starnakel dronken.

Sinds vorige week circuleert op internet een filmpje (zes minuten) waarin ‘The Hoff’ met wisselend succes probeert om een hamburger the eten („This is a mess”, zegt hij moedeloos tegen zijn uit elkaar gevallen broodje). Ook bekvecht hij met zijn oudste dochter Taylor Anne (17) over zijn drankprobleem. „Beloof je dat je stopt met drinken?” vraagt ze steeds weer. Als antwoord komt dus dat straaltje saus.

Hasselhoffs drankprobleem kwam in 2002 aan het licht toen hij zich inschreef in het Betty Ford Center, een celebrity-afkickkliniek in Californië. Na de scheiding begin 2006 van zijn vrouw Pamela Beach werd Hasselhoff dronken gesignaleerd bij het tennistoernooi Wimbledon en op een Londense luchthaven. Het filmpje maakte Taylor Ann een paar maanden geleden om haar vader te confronteren met zijn drankzucht.

Hoe de opname vorige week op YouTube.com terechtkwam is onbekend. Toen acteur Alec Baldwin onlangs zijn dochter Ireland (11) op haar voicemail voor een „rude en thoughtless little pig” uitschold en die opname op internet verscheen, rustte de verdenking onmiddellijk op Baldwins ex-vrouw Kim Basinger. Hoewel Hasselhoffs ex Beach de tijd sinds de scheiding in de media omschrijft als ‘een hel’, wordt Beach nu niet verdacht.

„Ik dank God voor de liefde en betrokkenheid van mijn dochter”, verklaarde Hasselhoff nadat de media de opnames gingen uitzenden. „Ik heb veel van de video geleerd en ik hoop dat anderen dat ook doen.” Of Taylor Ann en haar zus Hayley (14) blij zijn met alle aandacht valt te bezien. Een rechter heeft Hasselhoff naar aanleiding van de opnames vooralsnog verboden om zijn dochters te zien. Volgende week maandag is er een nieuwe zitting. Op internet is inmiddels een hilarische poppenparodie op de Hasselhoff-tape te zien.

ward wijndelts

www.youtube.com/watch?v=BPYDOam_qec (Hasselhoff)www.youtube.com/watch?v=pUWkySpoEC8&mode (poppen)