Geen geheel droge dag

Een volledig droge dag is alweer een tijdje geleden en ook de komende dagen verandert hier weinig aan. Wel is het zo dat het vanaf dinsdag langzaamaan wat minder wisselvallig lijkt te worden. Voordat het zover is, trekken depressies over of vlak langs Nederland. Deze veroorzaken met regelmaat voor buien.

Vanmiddag is het niet anders. De zon is maar weinig te zien, er vallen diverse buien en vooral in het oosten komt daarbij soms onweer voor. Lokaal valt daar zelfs hagel. Bij dit alles staat een stevige zuidwester: boven land is deze matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5, en aan zee krachtig, kracht 6. Met 14 of 15 graden in het noorden en 18, lokaal 19 graden in het zuiden liggen de temperaturen rond normaal. De buien nemen vanavond vanuit het westen langzaam in hoeveelheid en intensiteit af. Ook doet de wind het rustiger aan. Vannacht koelt het vervolgens bij enkele opklaringen af tot een graad of 11.

Ook morgenochtend zijn er nog opklaringen en is er dus ruimte voor wat zon. Het noorden profiteert hier het langste van. In de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Het wordt rond 17 graden in het noorden tot 20 graden in het zuidoosten. Later in de middag en in de avond volgen enkele (onweers)buien, waarbij mogelijk flinke windstoten voorkomen. Maandag vallen naar verwachting de hele dag door weer buien, maar dinsdag en woensdag is het aantal buien beperkter.