Beachvolleyballers verrassend in finale

De beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben gisteren voor een verrassing gezorgd door de eindstrijd van het World Tour-toernooi in Bahrein te bereiken. Het duo versloeg in de halve finale de Braziliaanse toppers Pedro Solberg Salgado en Harley Marques Silva in drie sets.

„Dit is ongelooflijk”, reageerde Nummerdor na afloop. „We kunnen dit nog nauwelijks bevatten. Die Brazilianen verkeerden ook in bloedvorm, maar toch verslaan we ze. Fantastisch.”

In de eindstrijd staan Nummerdor en Schuil wederom tegenover twee Brazilianen: Franco Neto en Pedro Cunha. Het koppel verloor in een eerder stadium van dit duo, waardoor Nummerdor en Schuil naar de herkansingen werd verwezen.

Zij kregen gisteren na ruim een uur te hebben geploeterd hun eerste matchpoint. De Brazilianen verweerden zich echter goed en werkten later ook een tweede matchpoint voor de Nederlanders weg. Nadat Nummerdor en Schuil bij 16-17 zelf een matchpoint ongedaan maakten, grepen ze de derde kans wèl. Bij 18-17 maakte het koppel het beslissende punt.

Eerder deze vrijdag waren de protegées van coach Bert Goedkoop via de herkansingen de halve eindstrijd binnengedrongen.

Dankzij hun finaleplek zijn Nummerdor en Schuil verzekerd van minimaal 22.000 Amerikaanse dollars. Beachvolleybal is sinds 1996 een olympische sport. (ANP)