Art Amsterdam

ART AMSTERDAM 07. De galeriehouder legt de laatste hand aan een opgehangen kunstwerk ,even voor de offici‘le opening. foto VINCENT MENTZEL/NRCH===F/C==Amsterdam, 9 mei 2007 Mentzel, Vincent

De tweede editie van Art Amsterdam, voorheen bekend als de KunstRAI, wil concurreren met andere Europese kunstbeurzen, en brengt een breed aanbod aan nationale en internationale kunstenaars. Van de 125 galeries komen er 31 uit het buitenland.

„Er is dit jaar opvallend veel ‘mooie’, decoratieve kunst op Art Amsterdam te vinden. De schilderijen hebben vrolijke zuurstokkleuren of gezellige motiefjes. Vooral dieren en bloemen doen het goed. Het is het soort kunst dat bij bezoekers kreten als ‘schattig’ of ‘wat leuk!’ ontlokt. Zelfs kunstenaars die wel degelijk een maatschappijkritische boodschap hebben, verpakken die in een verleidelijk jasje.”

Sandra Smallenburg, 10 mei 2007

Art Amsterdam. T/m 13 mei in de RAI Amsterdam. Inl: www.artamsterdam.nl