Witruggier Abu gevonden

Vorige week vrijdag ontsnapte Abu, een witruggier, uit Roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonrewoerd. Dat gebeurde tijdens een oefening in de lucht. Medewerkers van het park waren bezorgd. Een gier eet weliswaar alleen dode dieren, maar als een mens in zijn buurt komt zou hij wel eens wild om zich heen kunnen gaan slaan. Helemaal als hij hongerig is. Veel mensen belden naar het Roofvogelpark omdat ze dachten dat ze Abu hadden gezien. Pas woensdagmiddag kwam er een heuse melding binnen. Een politieagent uit Overijssel had Abu zomaar in een weiland zien zitten. Daar zat hij rustig en ineengedoken. Een valkenier werd erbij gehaald en die lokte Abu met een stuk vlees naar zich toe. Dat lukte. Abu is nu weer teruggebracht naar het Roofvogelpark. Einde oefening. (foto WFA/Rob Voss)

Maak een tekening van Abu en stuur hem naar de kinderpagina!