Witruggier Abu gevonden

Witruggier Abu gevonden Vorige week vrijdag ontsnapte Abu, een witruggier, uit Roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonrewoerd. Dat gebeurde tijdens een oefening in de lucht. Medewerkers van het park waren bezorgd. Een gier eet weliswaar alleen dode dieren, maar als een mens in zijn buurt komt zou hij wel eens wild om zich heen kunnen gaan slaan. Helemaal als hij hongerig is. Veel mensen belden naar het Roofvogelpark omdat ze dachten dat ze Abu hadden gezien. Pas woensdagmiddag kwam er een heuse melding binnen. Een politieagent uit Overijssel had Abu zomaar in een weiland zien zitten. Daar zat hij rustig en ineengedoken. Een valkenier werd erbij gehaald en die lokte Abu met een stuk vlees naar zich toe. Dat lukte. Abu is nu weer teruggebracht naar het Roofvogelpark. Einde oefening. (foto WFA/Rob Voss) Maak een tekening van Abu en stuur hem naar de kinderpagina! WFA35:ONTSNAPTE WITRUG-GIER GEVANGEN:LEERDAM;09MEI2007- ***ARCHIEFFOTO APRIL 2007***- De witrug-gier die vrijdag verdween uit een roofvogelpark bij Leerdam, is gevangen. De gier werd gevonden in het dorpje Lierderholthuis bij Zwolle. Een politieman zag de gier in een weiland en waarschuwde het vogelpark. Een valkenier wist het dier te lokken met een stuk vlees en te pakken. Bij het vogelpark kwamen de afgelopen dagen honderden telefoontjes binnen van mensen die dachten dat ze de roofvogel hadden gezien. Zo werd hij vandaag nog gespot in Grave en Hilvarenbeek. De gier verdween vrijdag tijdens een training. Door de thermiek kon het dier niet meer landen en zweefde weg. WFA/wc/str. Rob Voss WFA gier gieren WFA

Vorige week vrijdag ontsnapte Abu, een witruggier, uit Roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonrewoerd. Dat gebeurde tijdens een oefening in de lucht. Medewerkers van het park waren bezorgd. Een gier eet weliswaar alleen dode dieren, maar als een mens in zijn buurt komt zou hij wel eens wild om zich heen kunnen gaan slaan. Helemaal als hij hongerig is. Veel mensen belden naar het Roofvogelpark omdat ze dachten dat ze Abu hadden gezien. Pas woensdagmiddag kwam er een heuse melding binnen. Een politieagent uit Overijssel had Abu zomaar in een weiland zien zitten. Daar zat hij rustig en ineengedoken. Een valkenier werd erbij gehaald en die lokte Abu met een stuk vlees naar zich toe. Dat lukte. Abu is nu weer teruggebracht naar het Roofvogelpark. Einde oefening. (foto WFA/Rob Voss)

Maak een tekening van Abu en stuur hem naar de kinderpagina!