Televisie Voorkeur

Astrid Joosten presenteert de zevende aflevering van Het Hof van Joosten. Daarin behandelt ze een opvallend arbeidsconflict: een geblesseerde werknemer eist honderd procent salaris, terwijl hij thuis zit na een sportblessure. Ned. 2, 21.20-22.00u. (Foto Hollandse Hoogte) Nederland. Breda, 13-02-2005, Sport, Voetbal. Holland Casino eredivisie seizoen 2004/2005. NAC -AJAX (1-2) 05.054 Anthony Lurling grijpt pijnlijk naar zijn knie na een overtreding, blessure, knieblessure, scheenbeschermer, voetbalschoen. Foto: Jiri Buller/Sportbeeld/Hollandse Hoogte Hollandse Hoogte

actualiteiten

Netwerk. Over mensenrechtenactivist (en ereburger van Maastricht) Abdoullah al-Mansouri, die al een jaar gevangen zit in Iran. En over de jaarlijkse Bilderbergconferentie. Is dat eigenlijk een verkapte wereldregering? Of gewoon een praatclubje van de superelite? Met Wisse Dekker, oud-topman van Philips, de voormalige ministers Laurens Jan Brinkhorst en Frank de Grave en Lodewijk de Waal, oud-voorzitter van de FNV. Ned. 2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag vandaag. Een interview met documentairemaker Jack G. Shaheem, die onderzoek heeft gedaan naar de beeldvorming van Arabieren in Hollywoodfilms. En een reportage over de mogelijke uitbreiding van de luchthaven van Lelystad. Ook kijkt Nova vooruit naar de congressen van VVD en D66. Ned. 2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

Knevel & Van den Brink. Talkshow waarin de belangrijkste personen uit de actualiteit van de dag aanschuiven. Ned. 1, 23.00-23.55u.

documentaire

Wildlife: De Cariben. Vierdelige Britse natuurdocumentaire over de Caribische eilanden die achter hun paradijselijke stranden een vaak gewelddadige geologische geschiedenis verbergen. Afl.4 : De vergeten kust. De kustlijn van Centraal-Amerika behoort ook tot het Caribisch gebied en beslaat meer dan 2700 kilometer van Panama tot Mexico. Het barrièrerif voor de kust van Mexico, Belize en Honduras spant de kroon. Ned. 2, 19.20-20.25u.

Wainwright’s walks. Vierdelige documentaireserie waarin Julia Bradbury in de voetsporen van schrijver en wandelaar Alfred Wainwright treedt. Afl.: Scafell Pike. Scafell Pike is de hoogste top van Engeland, 978 meter. Voor de wandeling begint, wint Julia advies in van klimmer Jos Naylor. BBC 2, 20.30-21.00u.

Wild Europe. Vierdelige serie natuurdocumentaires over de ontstaansgeschiedenis van de geografie, landschappen, flora, fauna en cultuur van Europa. Afl.4 : A new millenium. Hoe hebben de natuur en de dieren zich aangepast aan de 730 miljoen Europeanen die intussen bijna alle streken van het continent hebben gekoloniseerd? Canvas, 20.50-21.40u.

informatief

Vermist. Vermiste personen worden opgespoord. Verder aandacht voor achterblijvers, actuele vermissingszaken en langdurige vermissingen waarbij jaren geleden alle sporen doodliepen. Ned. 1, 20.30-21.30u.

Timewatch. Historische documentaires: Gladiator graveyard. Gladiatoren zijn door de eeuwen heen afgeschilderd als legendarische, heldhaftige figuren. De afgelopen vijf jaar hebben forensisch antropologen echter ontdekkingen gedaan die een ander licht werpen op deze strijders. BBC 2, 22.00-22.50u.

Dossier 2300: Zo jong en dan al anorexia. Documentaire over de Rhodes Farm in het noorden van Londen. Dit is een kliniek waar hele jonge kinderen met een eetstoornis worden behandeld. De documentaire biedt een kijk in de kliniek, waar kinderen vanaf zes jaar terechtkomen die lijden aan anorexia of andere eetstoornissen. RTL 4, 22.55-23.55u.

drama

Twaalf steden, dertien ongelukken. Nederlandse dramaserie. Afl.: IJmuiden - Het groene licht. De jonge brommerkoerier Maikel moet zich nogal eens haasten om een pakket op tijd op zijn bestemming te brengen. Maar Maikel is een koerier die overal de kortste weg weet. Ned. 3, 19.55-20.30u.

Nieuwe Lola’s: Nederlands voor beginners. Zevendelige Nederlandse serie korte films. De Poolse Alina is getrouwd met een Nederlander en woont in een comfortabele blanke buitenwijk. Ze wil liever vrienden zijn met Nederlanders dan met haar allochtone klasgenoten op de inburgeringscursus die ze volgt. Wanneer één van haar klasgenoten, de Afrikaanse Lula, bij haar als schoonmaker begint, staan Alina veel verrassingen te wachten. Scenario en regie: Urszula Antoniak. Ned. 2, 22.50-23.50u.

The Nine. In de serie The Nine zijn negen mensen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. De bank waar ze op dat moment zijn, wordt overvallen en de daaropvolgende 52 uur ligt hun lot in handen van twee gijzelnemers. Het drama eindigt als de politie de bank bestormt. De overlevenden zijn door deze gebeurtenis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net 5, 21.25-22.25u.

amusement

De Lama’s. Ruben van der Meer, Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge en Jandino Asporaat improviseren er lustig op los. Het komt aan op het improvisatietalent van de panelleden en de inbreng van het publiek. Ned. 3, 21.10-21.55u.

De nacht van het songfestival. De Nederlandse vertegenwoordiger Edsilia Rombley heeft de finale niet gehaald, maar de NOS besteedt wel uitgebreid aandacht aan het Eurovisie Songfestival. Een nacht met reportages over Helsinki, de voorbereidingen en de deelnemers. Aansluitend wordt de afgelopen donderdag gehouden halve finale herhaald. Ned. 1, 0.14-4.00u.