Radio Voorkeur

Desmet live. Radiocafé over cultuur, politiek en moraal, live vanuit café Desmet in Amsterdam. Met Stine Jensen, Chris van der Heijden en Max Pam. En een rondetafelgesprek over wat filosofen dachten over seks, met als uitgangspunt de tafelrede uit Platos’s Symposium. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gast is actrice Maria Kraakman. In 2005 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de film Gurnsey, zondag is ze te zien in de televisiepremière van de romantische filmkomedie Hannahannah. Radio 1, 19.05-20.00u.

Bommel. Begin van een nieuwe aflevering in de hoorspelserie naar de verhalen van Marten Toonder: Tom Poes en het Lemland. Een ontelbaar aantal lemmingen op zoek naar Lemland komt naar Rommeldam. Heer Bommel weet de lemmingen nog op tijd de weg te wijzen. Verteller: Hanneke Groenteman. Radio 4, 22.45-23.00u.

Legendarisch Live. Opname van een concert van de hardrockband AC/DC, gemaakt in 1979 in de Jaap Edenhal in Amsterdam, met zanger Bon Scott, die korte tijd later overleed. Radio 2, 23.00-24.00u.