PSV heeft topscorer Oranje niet meer nodig

Nog voordat Patrick Kluivert voor het eerst op het trainingsveld stond bij PSV werd al getwijfeld aan de fitheid van de aanvaller. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal was het afgelopen seizoen voornamelijk geblesseerd en kreeg gisteren van trainer Ronald Koemen te horen dat hij mag vertrekken bij de club uit Eindhoven.

Kluivert (30) tekende aan het begin van dit seizoen een contract voor een jaar. De oud-speler van Ajax, AC Milan, Barcelona, Newcastle United en Valencia speelde slechts zestien wedstrijden, voornamelijk als invaller. De oud-international scoorde drie keer en gaf drie assists.

Kluivert, die in 1995 het enige doelpunt maakte in de door Ajax gewonnen Champions League-finale tegen AC Milan, gaf eerder aan graag nog twee seizoenen in Nederland te voetballen. De spits kon echter de verwachtingen bij PSV niet waarmaken en had geen moment een basisplaats. De verhouding met Koeman leek verstoord nadat de trainer in het voorlaatste competitieduel tegen FC Utrecht de jonge Género Zeefuik liet invallen in plaats van Kluivert. „Genant”, oordeelde de aanvaller, hetgeen hem op een boete kwam te staan.

Ook Michael Reiziger (34) moet vertrekken bij PSV. De oud-speler van onder anderen Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal speelde twee seizoenen bij de club uit Brabant. Het afgelopen seizoen was hij, deels door blessures, zelden basisspeler.