Panda Bear

Ook los van zijn maatjes in Animal Collective doet Noah Lennox aan een vorm van speelse, losjes toegepaste psychedelica. Hij stapelt de geluidslagen onbekommerd op elkaar, waarbij zijn eigen stem dezelfde bescheiden plek inneemt als elk ander instrument. Daardoor krijgt die zang een intrigerend afstandelijke kwaliteit. De akoestische klankkleur van zijn samples draagt bij aan een hallucinerende ervaring. Zeker bij nummers die twaalf minuten doorgaan, zoals het betoverend vervlochten Bros en het springerige, op een bedje van voorgeprogrammeerde tablas gebouwde tweeluik Good Girl/Carrots. Panda Bears belangrijkste verdienste is het gevoel van kinderlijke verbazing dat hij in zijn cd weet te leggen.

Jacob Haagsma

Panda Bear: Person Pitch (Paw Tracks, distr. Lowlands)

    • Jacob Haagsma