Groningen wint van Feyenoord

FC Groningen heeft gisteravond in de Euroborg de eerste wedstrijd van de play-offs om een plaats in het UEFA-Cuptoernooi met 2-1 gewonnen van Feyenoord.

De jonge Feyenoorder Jonathan De Guzman speelde een negatieve hoofdrol. Hij benadeelde zijn club toen hij al na twintig minuten tegen een rode kaart aanliep na een zware tackle op Antoine van der Linden.

De Rotterdammers, tijdelijk getraind door Leo Beenhakker, leidden toen al verrassend met 0-1 door een doelpunt van Romeo Castelen. Groningen nam toen wel het initiatief, maar de eerste echte kans kwam pas op slag van rust. Het was meteen raak: Erik Nevland kon scoren na een fraaie assist van Luis Suárez.

In de tweede helft bracht Gibril Sankoh Groningen met een schot van grote afstand aan de leiding. Feyenoord kwam in de slotfase goed weg toen Groningen op jacht ging naar een grotere voorsprong. Zondag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw, in Rotterdam.

Sparta en NEC speelden gisteravond in de play-offs gelijk in Rotterdam: 1-1. Paul Jans opende na een kwartier de score voor NEC, maar kort daarop maakte de jonge Nigeriaan Ayodele Adeleye gelijk.