Gelukkig niet alleen maar gezwelg in pure schoonheid

cd pop Feist: The Reminder Universal ***-- Cover van The Reminder van Feist

cd pop

Feist: The Reminder Universal ***

Ze werkt al na twee nummers op mijn zenuwen. Kan die zangeres met die damesstem en languissante uithalen de Libelle gaan lezen en mij verschonen van haar overdosis esthetiek?! Maar dan: in plaats van dat ze haar mond houdt, gooit Feist de beuk erin. Dat wat haar even tevoren nog onuitstaanbaar maakte, zo’n fluweelzachte stem waar te veel zangeressen al behaagzuchtig mee doen, krijgt nu tegenspel van een hitsig koortje dat de hele tijd alleen maar ‘Sealion’ roept. En een onwerelds mooie gitaarbreak die als een misthoorn haar zang ontregelt. Maar dat is ondertussen wel al het zesde liedje.

Feist, de Canadese zangeres die samenwerkt met Berlijnse muzikanten als Mocky en Gonzales, heeft veel stemmen. Op deze tweede cd zwelgt ze graag in pure schoonheid, die wordt begeleid door klare strijkers en twinkelend pianospel. Dat klinkt nogal gezichtloos. Liever horen we Feist in een dolle gospel (1234), en in een door steelguitar begeleid aanstekelijk ‘girlgroup’-liedje. En die staan gelukkig ook op de nieuwe cd.