Een nieuw huis

Er was eens een slak. Het was een heel verdrietige slak. Weet je waarom? Hij had een heel klein huisje en hij wilde verhuizen, maar dat kon niet. Hij had te weinig geld. Maar Haas had wel heel veel geld. Slak ging naar Haas toe. Hij vroeg of hij wat geld mocht. Slak kreeg 1 euro, net genoeg voor een huis. Slak ging naar Kikker toe. Kikker was een timmerman. Slak vroeg aan Kikker: „Wil je een slakkenhuis voor me maken. Wat doe je ervoor? Voor deze euro?” Kikker zei: „Vooruit dan!”

Kikker en Slak gingen een boom zoeken. Toen kikker een boom ging omhakken, zei Slak: „Nee, niet deze!” Kikker vroeg: „Waarom niet?” Slak zei: „Omdat daar meneer Uil woont. dat is m....” Slak kon zijn zin niet afmaken. De boom was al omgehakt. Slak rolde de boomstam weg. Daar lag Uil, stil, onbeweeglijk en leek dood. Maar dat was gelukkig niet zo. Uil stond op. Uil zei: „Dan kan ik weer een nieuw huis zoeken", en vloog weg. Kikker hakte snel een nieuw huis eruit. Slak bedankte hem en kikker ging weg. Einde.

Verhaal van Coen Sibbing, 8 jaar, uit Bussum