Dorrestein ruilt filmrechten voor een reclamespot

Renate Dorrestein heeft de filmrechten voor haar nieuwe roman Echt sexy verkocht aan filmmaatschappij Big Screen Junkie. In ruil voor de rechten heeft het bedrijf een reclamespot voor de roman gemaakt, waarin Dorrestein als televisiepresentator optreedt en om hulp vraagt bij de opsporing van een van haar romanpersonages.

Ook de productie van 280 duizend gratis Boomrang-ansichtkaarten is onderdeel van de overeenkomst met de filmmaatschappij, schrijft Boekblad. In dat vakblad verklaart Dorrestein: ”Ik zat me net verschrikkelijk op te winden over het kleine pr-budget in de uitgeverijenwereld toen ik producent Robert Matsers aan de telefoon kreeg. Ik besefte plotseling dat ik op een enorme virtuele berg geld zat.”

De verschijning van Echt sexy wordt begeleid door een groot digitaal publiciteitsoffensief. Het boek is ook te krijgen als luisterboek en als e-book. Op Dorresteins site is een hoofdstuk te lezen en staat een chatsessie gepland. Ook was er een schrijfwedstrijd waarbij mensen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan aan de hand van clous over het verloop van de roman. De uitslag van die wedstrijd wordt op 14 mei bekend gemaakt.