Datingshow voor rivaliserende dorpen

Met een interdorps massahuwelijk wordt vandaag in Nijverdal het nieuwe Huis voor Cultuur en Bestuur van de gemeente Hellendoorn geopend. Tussen de herenboeren uit Hellendoorn en de fabrieksarbeiders uit Nijverdal wilde het nooit erg vlotten. Om de band te versterken is afgelopen jaar geprobeerd met de Kiekn wat ’t wödt-show jongeren uit beide plaatsen aan elkaar te koppelen. Timmerman Barry Poppe is een van de vier ‘Romeo’s’ die vandaag met een ‘Julia’ uit het belendende dorp in het huwelijk treden.

U komt uit Nijverdal. Wat is er mis met de mensen uit Hellendoorn?

„De verschillen vallen tegenwoordig hard mee. Dat is meer iets van vroeger. Ik wil wedden dat jongeren geen idee meer hebben wat de verschillen zijn. Die ‘gemengde huwelijken’, dat is een ludieke actie, bedacht door mensen uit Amsterdam.”

Maar aan die ludieke actie, de ‘Kiekn wat ’t wödt’-show, heeft u wel mooi uw aanstaande vrouw te danken.

„Helemaal niet. Debbie en ik hebben elkaar in een discotheek in Lemele leren kennen. Die koppelshow is een dikke flop geworden. Daar werd vooral geouwehoerd. Alleen een paar stellen die al bezet waren, gaven zich voor de grap op.”

De burgemeester zal u trouwen, terzijde gestaan door Imca Marina. Daarna gaat Gordon u toezingen. Verheugt u zich daarop?

„Zeker. Imca Marina vind ik een leuk iemand. Van Gordons muziek ben ik niet kapot. Maar met hem wordt het vast lachen. In De Lantaarn in Hellendoorn geven Debbie en ik ’s avonds een feestje voor 170 man.”

Waar vestigt het echtpaar Poppe zich?

„In Nijverdal, dat is goedkoper. Maar een huisje in Hellendoorn zou ons gigantisch aanstaan. Hellendoorn is ons kent ons, Nijverdal is stadser.”

    • Arjen Ribbens