Bush wil overleg Irak met Congres

washington, 11 mei. President Bush heeft gisteren gezegd dat hij met het Congres wil overleggen om de impasse over de financiering van de oorlog in Irak te doorbreken. Nu ook vanuit de Republikeinse partij de druk toeneemt om vorderingen in Irak te laten zien, zegt Bush dat hij zijn stafchef opdracht heeft gegeven met Congresleden te gaan praten over het stellen van duidelijke doelen waaraan vooruitgang in de oorlog valt af te meten. Een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden uitte gisteren opnieuw bezwaren tegen de oorlog, door een wetsvoorstel aan te nemen waarmee ze de oorlog slechts tot in de zomer financiert. Verdere financiering zou afhankelijk moeten worden gemaakt van tekenen dat de aanpak van de president in Irak werkt. Bush heeft gezegd het wetvoorstel, dat nog moet worden goedgekeurd door de Senaat, te zullen treffen met zijn veto.