Buiig

Het is voorlopig een komen en gaan van actieve regengebieden. Toch lijkt in de loop van de volgende week een herstel op te treden met meer zon en een lichte stijging van de temperatuur.

Vanavond neemt de bewolking snel toe en op steeds meer plaatsen gaat het opnieuw regenen. De wind krimpt naar het zuiden en neemt verder af naar kracht 2 tot 3 boven land. In de loop van de nacht trekt de wind opnieuw aan, ook dan valt er nog geregeld regen.

Morgenochtend trekt de regen naar het oosten weg en is het zelfs even droog. Er komen in de loop van de ochtend alweer buien tot ontwikkeling en sommige exemplaren leveren niet alleen veel regenwater op, er is ook onweer en hagel mogelijk. De temperatuur komt op 15 tot 18 graden uit en er waait een vlagerige zuidwestenwind, kracht 5. Langs de kust trekt de wind soms aan tot kracht 7, maar daar lijkt het met de buien mee te vallen.

Zondagnacht is het droog met enkele brede opklaringen en overdag is er eerst ruimte voor een waterig zonnetje. De temperatuur stijgt in delen van Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek tot 20 of 21 graden, aan zee wordt het 16 of 17 graden. In de tweede helft van de middag volgt vanuit het zuiden alweer regen.

Ook de nieuwe week begint met diverse buien, maar rond woensdag wordt het geleidelijk droger met meer zon en een lichte stijging van de temperatuur.